Paprikahummus - gott till gryta eller pitabröd

Hummus sägs härstamma ända tillbaka till antiken och var enligt legenden Sultan Saladins favoritdipp! Kikärtsröran är även en av våra favoriter och nedan finner ni ett recept på en variant med paprika. Ett måste på en marockansk middag som passar utmärkt på ett pitabröd till en Moroccan Beef Tajine!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 285 g GoGreen Kikärtor - ekologiska
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk citron - pressad
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st röd paprika
  • salt - efter behov
  • peppar - efter behov

Gör så här

  1. Mixa kikärterna till en fin röra med pressad vitlök, pressad citron, spiskummin och olja. Tillsätt vatten och mixa till önskad konsistens.

  2. Finhacka paprikan och rör ner i hummusen. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!