Paprika whiskey sour

55555

Paprika whiskey sour - en syrlig paprikadrink serveras on the rocks.

För 1 drink

Ingredienser

2 cm röd paprika
5 cl whiskey, Jameson
2 cl citron, pressad
2 cl rödavinbärs-, eller hallonpuré
3 cl honungssirap

Garnering:

3 paprikastrimlor

Paprika whiskey sour – gör så här:

  1. Muddla paprikan i shaker och tillsätt alla ingredienser.
  2. Fyll med is, skaka och sila upp i ett whiskyglas fullt med is. Garnera med paprikastrimlor.

Smaksättare

Sockerlag (till 4 1/2 dl):  Blanda 2 1/2  dl strösocker med  2 1/2 dl vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig. Rör mycket i början så att det inte blir karamell i botten. Låt svalna i kylen. Gör detta dagen innan.

Honungssirap (till 2 dl): 1 dl flytande honung och 1 dl kokande vatten skakas i shaker. Gör detta dagen innan och låt stå i kylen.

Rödavinbärs- eller hallonpuré (1 1/2 dl): Mixa 200 g tinade bär med 1/2 msk socker. Passera genom finmaskig sil och förvara i kylen.

Fler recept med: Drinkar