Paprika- och kumminaioli

Det här blir en ganska stor sats men det är svårt att göra mindre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 äggulor
  • 1 tsk kummin - hel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja - fruktig
  • 1 dl solrosolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela paprikan och ta ur kärnorna. Pensla med 1 tsk av oljan och lägg i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  2. Mixa paprika, citronsaft, äggulor, kummin och salt i mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en krämig aioli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!