Paprika- och avokadosalsa

En sötsyrlig salsa med god hetta är perfekt till grillad korv.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 3 avokador
  • 2 salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk lime - pressad
  • 1,5 msk sambal oelek
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk bladpersilja - hackad

Gör så här

  1. Kärna ur och fintärna paprikan. Kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Finstrimla salladslöken.

  2. Blanda olivolja, lime, sambal oelek, honung och salt. Vänd i paprika, avokado, lök och persilja. Låt stå kallt ca 30 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!