Recept på pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin. Underbar svamppasta som är lättlagad och festlig. Vitlöksälskare kan smaksätta pasta­rätten med lite pressad vitlök.

För 4 personer

Ingredienser

1,5 l kantareller färska trattkantar eller trumpetsvamp
300 g pappardelle eller annan pasta
3 msk olivolja
3 msk rosmarinblad färska
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnering:

2 msk olivolja
0,5 citron, rivet skal
3 msk pinjenötter
1 dl parmesanost flagad

Recept: Pappardelle med kantareller och trumpetsvamp

  1. Ansa svampen.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och håll pastan varm.
  3. Stek svampen i olja  på ganska hög värme tills det ”knäpper” i den och den har fått fin färg, 8-10 min. Låt rosmarinbladen fräsa med den sista minuten. Salta och peppra.
  4. Vänd ner pastan och låt allt bli genomvarmt. Ringla över olivolja. Strö över citronskal, pinjenötter och flagad parmesan.