Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander

Recept på papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander. Gör gärna hummusen i god tid så att smaken hinner utvecklas.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 20 papadam - indiska linsbröd
  • 4 gemsallad
  • 20 snackgurkor
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander

Curryhummus

  • 400 g kikärter - kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 msk tahini (sesampasta) - sesampasta
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt - eller grekisk, ev

Gör så här

  1. Curryhummus: Skala vitlöksklyftan. Mixa kikärter och vitlök i matberedare med curry, tahini, citronsaft och olja till en slät smet. Krydda med salt. Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.

  2. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.

  3. Bryt gemsalladen i bitar. Halvera gurkan på längden. Lägg upp sallad, gurka och örter på ett fat.

  4. Servera grönsaker och papadam med hummus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!