Panpizza med tacokyckling

Det blir nio portionsbitar för mellanmål av det här receptet. Frys in bitarna styckvis. Värm i micro ca 1 min.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 3,5 dl vatten - ljummet
  • 25 g jäst
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 7 - 8 dl vetemjöl - gärna med fullkorn
  • 250 g kycklingkött - tillagat
  • 1 msk tacokryddmix
  • 1 röd paprika - eller gul
  • 3 dl tomatsås - färdig
  • 200 g ost - riven
  • 2 dl majskorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Mät upp vattnet i en bunke. Smula ner jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Blanda ner 1 msk olja, salt och nästan allt mjöl, spara någon matsked. Blanda med elvispens degkrokar till en slät deg.

  3. Strö över det sista av mjölet, lägg över en handduk  och låt jäsa 30 min.

  4. Blanda kycklingköttet med tacokryddmixen. Kärna ur och tärna paprikan.

  5. Smörj en långpanna med 2 msk olja. Häll ut degen i pannan och tryck ut den med väl mjölade händer.

  6. Bred på tomatsås och strö på hälften av osten, all kyckling, paprika, majs och till sist resterande ost. Grädda längst ner i ugnen 15–20 min. Låt svalna och skär i 9 bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!