Pannkakstårta med citron- och passionsfyllning

Pannkakorna kan stekas och frysas in. Varva med fyllning och hallon strax före servering.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 dl mjölk - + 2 dl
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk kardemumma - stött
  • 1 msk citronskal - rivet

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter - + 1
  • 125 g hallon - färska + 125 g

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk under kraftig vispning så att alla mjölklumpar försvinner. Späd med resten av mjölken.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt smör, kardemumma och citronskal.

  3. Grädda pannkakor i en liten stekpanna, ca 18 cm i diameter, ca 2 min på varje sida. Lägg dem på smörgåspapper med en remsa papper emellan, låt kallna.

  4. Fyllning: Vispa grädden ganska fast. Blanda ca 1 dl vispad grädde med lemon curd. Vänd försiktigt ner citrongrädden i resten av den vispade grädden.

  5. Passera 2 passionsfrukter, mät till ca 1 msk. Blanda ner passionsfrukten i grädden. Varva pannkakorna med citron- och passionsgrädde och 125 g hallon. Avsluta med grädde och garnera med 125 g hallon. Garnera med 1 urgröpt passionsfrukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!