Pannkaksknyten med räkor och svamp

Pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner.
Allt om Mat

Pannkakssmet

  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk smör - smält
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 500 g räkor - färska, med skal
  • 200 g svamp - färsk ( t ex 1 burk kantareller)
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g kesella
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 lime - finrivet skal
  • 1 dl dill - finhackad
  • 1,5 dl ost - riven, t ex Gouda

Tillbehör

  • grönsallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.

  2. Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.

  3. Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik ihop var och en till ett litet paket. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen. Servera med grönsallad och citronklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!