00000

Pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner.

För 10 knyten

Ingredienser

Pannkakssmet

4 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smör, smält
1 krm salt

Fyllning

500 g räkor, färska, med skal
200 g svamp, färsk ( t ex 1 burk kantareller)
1 msk smör
2 dl crème fraiche
250 g kesella
0,5 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
0,5 lime, finrivet skal
1 dl dill, finhackad
1,5 dl ost, riven, t ex Gouda

Tillbehör

, grönsallad, citronklyftor

Pannkaksknyten med räkor och svamp

1. Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda
till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.
2. Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i
smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.
3. Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik
ihop var och en till ett litet paket.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över
riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen. Servera med
grönsallad och citronklyfta.

Fler recept med: Skaldjur