55555

Recept på pannkaksbollar, även kallade aebleskiver, som äts i Danmark i juletid. Det krävs en munkpanna för att göra bollarna.

För 15 bollar:

Ingredienser

2,25 dl vetemjöl
1,5 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
2,25 dl mjölk
3 + 5 msk smör, smält

Fyllning:

sylt, eller nötcrème

Garnering:

florsocker

30 minuter

Pannkaksbollar – gör så här:

  1.  Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, mjölk och 3 msk smör. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten.
  3. Värm en munkpanna på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål. Häll i 1 msk smet när smöret bubblar. Lägg på 1 tsk sylt i smeten och häll sedan på mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.
  4. Stek 3-5 min. Vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Stek ytterligare 2-3 min.
  5. Lägg pannkaksbollarna över på en tallrik och håll dem varma till servering. Pudra med florsocker precis före servering.

Recept Saga Areng, Hembakat

Fler recept med: Okategoriserade