Pannkaksbollar

Recept på pannkaksbollar, även kallade aebleskiver, som äts i Danmark i juletid. Det krävs en munkpanna för att göra bollarna.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2,25 dl mjölk
  • 3 msk smör - smält + 5 msk

Fyllning

  • sylt - eller nötcrème

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1.  Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, mjölk och 3 msk smör. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten.

  3. Värm en munkpanna på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål. Häll i 1 msk smet när smöret bubblar. Lägg på 1 tsk sylt i smeten och häll sedan på mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.

  4. Stek 3-5 min. Vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Stek ytterligare 2-3 min.

  5. Lägg pannkaksbollarna över på en tallrik och håll dem varma till servering. Pudra med florsocker precis före servering.

  6. Recept Saga Areng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!