Recept på pannkakor med blåbär. Lika perfekt till frukost, mellis, lunch och middag. Eller som dessert!

För 8 pannkakor

Ingredienser

Pannkakor med blåbär

25 g +25 g smör
4 dl vetemjöl (240 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
3 dl filmjölk
3/4 dl mjölk
3 dl blåbär

Garnering

florsocker

Tillbehör

lönnsirap

20 min

Pannkakor med blåbär – gör så här:

  1. Smält 25 g smör och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt filmjölk och mjölk och vispa till en klumpfri smet. Blanda i smöret.
  3. Stek pannkakorna i 25 g smör i omgångar i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  4. Lägg pannkakorna på hög med blåbär emellan. Pudra över florsocker och servera med lönnsirap.

Blev det blåbär över?

Färska svenska blåbär håller ca 1 vecka i kylen. Om du plockar blåbär för att njuta av senare ska bären frysas direkt efter rensning.