Laktosfria pannkakor

När det blir helg och läge för lite senare frukost bjuder Stina Dahlquist gärna på pösiga pannkakor gjorda på havredryck. Pannkakorna görs på laktosfria havreprodukter och rapsolja, men pannkakorna blir även goda med vanlig mjölk, för dem som tål det.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl havredryck
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk lönnsirap
  • 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Smaksättning

  • 0,5 dl blåbär - frysta, eller 3 st hackade, torkade aprikoser eller 1 litet finhackat äpple + 2 krm kanel och 1 kr m mald kardemumma

Till stekning

  • 1 msk mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Blanda havredryck och havregryn och låt stå och svälla ca 5 min.

  2. Tillsätt olja, ägg och lönnsirap.

  3. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt och vispa i smeten. Tillsätt valfri smaksättning.

  4. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Klicka i 3 klickar smet och grädda 3 pannkakor samtidigt i pannan (de rinner inte ut lika mycket som vanliga pannkakor). Stek pannkakorna i omgångar ca 2 min per sida.

  5. Servera med fruktsallad på  t ex jordgubbar, mango, banan och apelsin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!