Pannkakor, kokos

Pannkakor säljs ofta i gatustånd i Thailand. De är lagade med rismjöl och kokosmjölk vilket betyder att de är både gluten- och laktosfria.
Servera gärna färsk skivad ananas till. Vi har gräddat i crêpespanna men det går bra i vanlig pannkaks- eller plättlagg.

Recept: Kokos-pannkakor

  1. Blanda rismjöl, socker och salt i en skål.
  2. Vispa ner kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet. Rör ner kokosen.
  3. Hetta upp lite smör i en crêpespanna (ca 16 cm i diameter).
    Häll i ca 1/2 dl smet och grädda tunna, gyllengula små pannkakor.
    Håll dem varma under folie medan resten av smeten gräddas.
  4. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna ca 1 min. Blanda dem med råsockret. Skala och skiva ananasen.
  5. Servera pannkakorna med kokos- och sockerblandningen och ananas.

Recept från