4.54.54.54.54.5

Pannkakor som är gratinerade och fyllda med grönsaker. Gör gärna egna pannkakor. Eller köp färdiga, det blir också gott.

För 4 personer

Ingredienser

3 ägg
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 msk smör, smält

Fyllning:

2 zucchini, à 300 g
2 tomater
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl prästost, (17 %) riven lagrad, + 1 dl
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk persilja, hackad

Gratinerade pannkakor – gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret.
  2. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplätt-beläggning och lägg dem efter hand på en tallrik. Sätt ugnen på 250º.
  3. Ansa och skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek zucchini och tomater i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
  4.  Fördela zucchini, tomater och 1 1/2 dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger.
  5. Lägg pann­kakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
  6. Strö över persilja och servera.