Pannkakor, gratinerade

Pannkakor som är gratinerade och fyllda med grönsaker. Gör gärna egna pannkakor. Eller köp färdiga, det blir också gott.

Pannkakor, gratinerade

 

1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplätt-beläggning och lägg dem efter hand på en tallrik.
2. Sätt ugnen på 250º. Ansa och skär squashen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek squash och tomater i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra.
3. Fördela squash, tomater och 1 1/2 dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger. Lägg pann­kakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Strö över persilja och servera.

Recept från