Pannkakor fyllda med ricottaost – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjölk och mjöl och vispa till en jämn smet. Tillsätt äggen. Smält smöret och blanda ner i smeten tillsammans med salt.
- Grädda pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan i en hög med remsor av smörgåspapper emellan.
- Förväll spenaten i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt den rinna av och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten och blanda med ricotta, ägg och parmesan. Krydda med salt, peppar och muskot.
- Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.
- Gratinering: Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 3 min. Krydda med salt. Häll såsen i en ugnssäker form och lägg i pannkaksrullarna. Strö över ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med tomatsås och basilikablad.