Pannkakor fyllda med ricottaost

Recept på gratinerade pannkakor med ricottaost. Pannkakorna och fyllningen kan förberedas. Gratinera med parmesanost strax före servering.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 200 g spenat - färsk
  • 200 g ricottaost
  • 2 ägg
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 krm muskot - riven

Gratinering

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl parmesan - grovriven

Tillbehör

  • tomatsås
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda mjölk och mjöl och vispa till en jämn smet. Tillsätt äggen. Smält smöret och blanda ner i smeten tillsammans med salt.

  3. Grädda pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan i en hög med remsor av smörgåspapper emellan.

  4. Förväll spenaten i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt den rinna av och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten och blanda med ricotta, ägg och parmesan. Krydda med salt, peppar och muskot.

  5. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.

  6. Gratinering: Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 3 min. Krydda med salt. Häll såsen i en ugnssäker form och lägg i pannkaksrullarna. Strö över ost.

  7. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med tomatsås och basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!