Recept på glutenfria pannkakor. Goda pannkakor utan mjölk och gluten. Också mycket matigare än vanliga pannkakor.

För 15 stycken

Ingredienser

1 1/2 dl sötmandel (100 g)
2 1/2 dl majsmjöl
5 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
3 ägg
4 msk neutral rapsolja el mjölkfirtt margarin

Till servering

2 msk florsocker
1 paket frysta hallon (225 g)

30 min

Recept: Pannkakor – utan mjölk och gluten

  1. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mixa till ett grovt mjöl i matberedare eller blender.
  2. Blanda mandel- och majsmjöl. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet.
  3. Blanda i salt och socker. Vispa i äggen ett i taget.
  4. Låt smeten svälla 5 min.
  5. Stek i olja eller margarin i pannkakslagg eller stekpanna. Vispa upp smeten mellan varje stekning.
  6. Pudra över florsocker och servera med tinade hallon.