Pannkaka, rullad med svamp

Pannkakan rullad med svamp tillsammans med rotfrukter blir en god rätt.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 4 ägg
  • 1 dl persilja - finhackad

Fyllning

  • 1,5 l blandsvamp - t ex kremlor, taggsvamp (ca 450 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g jordärtskockor
  • 100 g rotselleri
  • 2,5 dl matlagningsgrädde

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Fyllning: Rensa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken. Lägg svampen i en stor stekpanna utan fett och låt nästan all vätska från svampen koka bort. Fräs svamp och lök på svag värme i smör ca 15 min. Krydda med salt, peppar och socker.

  2. Rör ner mjölet. Ansa och skär jordärtskockor och selleri i små tärningar. Tillsätt rötter och grädde. Låt fyllningen koka ihop ca 10 minuter på svag värme tills rotfrukterna börjar bli mjuka.

  3. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje ägg.

  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda pannkakan i nedre delen av ugnen 15-20 min tills den fått färg och ser luftig ut.

  5. Stjälp upp pannkakan på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen, strö på persiljehack och rulla ihop som en rulltårta. Servera rullen varm, skuren i skivor med grönsallad till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!