Pannkaka, rullad med svamp

Pannkakan rullad med svamp tillsammans med rotfrukter blir en god rätt.

Pannkaka, rullad med svamp

1. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken.
Lägg svampen i en stor stekpanna utan fett och låt
nästan all vätska från svampen koka bort. Fräs svamp och lök på svag värme i smör ca 15 minuter.
Krydda med salt, svartpeppar och socker.
2. Rör ner vetemjölet. Ansa och skär jordärtsskockor och rotselleri i små tärningar. Tillsätt rötter
och matlagningsgrädde. Låt fyllningen koka ihop ca 10 minuter på svag värme tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Smaka av och krydda ev ytterligare.
3. Späd fyllningen med lite mjölk om den blir för tjock.
Håll fyllningen varm. Låt gärna stuvningen stå en stund, smaken blir då fylligare och bättre.
4. Pannkaka: Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Ta av
från värmen. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Bred ut smeten på ett
bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Grädda
pannkakan i nedre delen av ugnen 15-20 minuter tills den fått färg och ser luftig ut.
5. Stjälp upp pannkakan på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen, strö på persiljehack och rulla ihop som en rulltårta.
Servera rullen varm, skuren i skivor med en fräsch grönsallad till.

Recept från