Packa ägg och pannbiffar för sig och värm dem sedan över elden. Låt var och en lägga ihop sin egen macka med alla tillbehör.

För 4 st

Ingredienser

4 pannbiffar
4 ägg
1 msk smör

Pannbiff:

0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk eller vatten
1 ägg
2 msk HP-sås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
400 g nötfärs
1 msk gul lök 2 msk hackad
1 smör

Tillbehör:

smörgåskrasse, senap, ketchup
4 bröd
0,5 rödlök skivad
2 tomater skivade

1. Blanda ströbröd, vätska, ägg, HP-sås och kryddor i en skål. Låt stå och svälla ca 5 min.
2. Tillsätt färs och lök. Arbeta ihop till en jämn smet. Forma färsen till fyra pannbiffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 5 min per sida.
3. Vändstek äggen i smöret i en stekpanna. Servera på bröd med tillbehören.

Fler recept med: Kalv, Köttfärs, Mackor, Övrigt, Picknick