00000

Pannbiffar är lätta att variera med olika tillbehör efter säsong. Här samsas de med rotselleri och getostyoghurt.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
0,5 msk olivolja

Rotselleri:

800 g rotselleri
10 salviablad
0,5 msk olivolja
0,5 tsk salt

Getostyoghurt:

100 g getost
2 dl matyoghurt
2 tsk honung
2 krm salt

Tillbehör:

30 g bröd per person

1. Sätt ugnen på 250°. Skala sellerin och skär i stora bitar. Blanda med salvia, olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills sellerin är mjuk. Rör om efter halva tiden.
2. Blanda färsen med ägg, senap och salt. Platta ut till biffar. Stek i olja i en stekpanna 4-5 min på varje sida.
3. Skär bort kanterna och dela osten i mindre bitar. Blanda med yoghurt, honung och salt. Servera biffarna med selleri, getostyoghurt och bröd.

 

Fler recept med: Köttfärs, Näringsberäknat, Smalt