Pannbiff med rostad rotselleri och getostyoghurt

Pannbiffar är lätta att variera med olika tillbehör efter säsong. Här samsas de med rotselleri och getostyoghurt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja

Rotselleri

  • 800 g rotselleri
  • 10 salviablad
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Getostyoghurt

  • 100 g getost
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 30 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala sellerin och skär i stora bitar. Blanda med salvia, olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills sellerin är mjuk. Rör om efter halva tiden.

  2. Blanda färsen med ägg, senap och salt. Platta ut till biffar. Stek i olja i en stekpanna 4-5 min på varje sida.

  3. Skär bort kanterna och dela osten i mindre bitar. Blanda med yoghurt, honung och salt. Servera biffarna med selleri, getostyoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!