Pannbiff i ugn

Pannbiff i ugn är ett mycket praktiskt sätt att laga mat på eftersom du slipper stekos både från pannbiffar och lök.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 gula lökar
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 300 g brysselkål - färsk eller fryst
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl lingonsylt

Garnering

  • persilja - timjan eller någon annan ört, hackad, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd, ägg och 1 1/2 dl vatten. Låt stå ca 5 min. Blanda ströbrödet med färsen och krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva löken. Lägg den i en liten ugnssäker form. Ställ formen på plåten bredvid biffarna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 275°.

  4. Blanda grädden med smulad buljongtärning, soja och 1 krm peppar. Häll blandningen över löken och tillaga biffar och sås ytterligare ca 10 min.

  5. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt kokvattnet rinna av men spara det. Stompa potatis och palsternacka med en potatisstomp. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med  1 tsk salt.

  6. Ansa och halvera brysselkålen om färsk används. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

  7. Strö eventuellt hackad persilja över biffarna. Servera pannbiffen med löksås, potatis- och palsternacksstomp, brysselkål och lingonsylt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!