Pannacottapaj med jordgubbar

Pannacottapaj med jordgubbar är en somrig och god paj som kan göras ett par dagar i förväg.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 12 digestivekex

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g jordgubbar
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 0,5 l jordgubbar
  • blommor - ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.

  3. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matberedare till en puré. Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden. Häll smeten i pajformen. Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.

  4. Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!