3.73.73.73.73.7

Pannacottapaj med jordgubbar är en somrig och god paj som kan göras ett par dagar i förväg.

För 8-10 bitar:

Ingredienser

75 g smör
12 digestivekex

Fyllning:

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g jordgubbar
200 g färskost, naturell
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

0,5 liter jordgubbar
blommor, ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

20 minuter + 3 timmar att stelna

Pannacottapaj med jordgubbar – gör så här:

  1. Smält smöret. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.
  3. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matberedare till en puré. Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden. Häll smeten i pajformen. Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.
  4. Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.
Fler recept med: Bakning, Frukt och bär, Pajer