Pannacotta med vinterfrukt

Pannacotta är en perfekt avslutning på en god middag. Blandad vinterfrukt finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.
Allt om Mat

Pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl farinsocker
  • 0,5 vaniljstång

Lag

  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 stjärnanis

Frukt

  • 4 katrinplommon
  • 4 aprikoser - torkade

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan.

  2. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då. Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.

  3. Lag: Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok.

  4. Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!