00000

Pannacotta är en perfekt avslutning på en god middag. Blandad vinterfrukt finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

För 4 personer

Ingredienser

Pannacotta

1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
0,75 dl farinsocker
0,5 vaniljstång

Lag

1 dl rött vin
0,5 dl farinsocker
1 kanelstång
0,5 vaniljstång
1 stjärnanis

Frukt

4 katrinplommon
4 torkade aprikoser

Pannacotta med vinterfrukt – gör så här:

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då.
    Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.
  3. Lag: Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok.
  4. Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.