Pannacotta med stjärnanis och päronkompott

Pannacotta är en enkel men festlig dessert. Är du allergisk mot valnötter kan du servera kompotten med mandelbiskvier i stället.
Allt om Mat
Foto: Annika Vanerus

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 dl matyoghurt

Karamelliserade valnötter

  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g valnötter

Päronkompott

  • 3 päron
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.

  2. Koka upp grädden med socker,  vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela  i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.

  4. Valnötter: Smält sockret i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd runt dem i det smälta sockret så att de blir helt täckta. Häll upp på bakpappersklädd plåt och låt kallna.

  5. Kompott: Skala och fintärna päronen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt päronen. Koka mjuka under lock 3-5 min. Låt kallna.

  6. Servera pannacottan med kompott och valnötter. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!