Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon

55555

Passionspannacotta. Passionsfrukten ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta: len konsistens, friska bär och knaprig smördegsrosett.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pannacotta

Pannacotta

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
0,5 dl farin
0,5 vaniljstång

Smördegsrosetter

1 smördegsplatta, fryst
2 msk strösocker

Tillbehör

1 pkt hallon, färska eller frysta

Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 15 min.
2. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinet.
3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
4. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
5. Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225°. Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1 msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1 1/2 cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10–12 min.
6. Servering: Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du bestämt stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt