Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon

Passionspannacotta. Passionsfrukten ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta: len konsistens, friska bär och knaprig smördegsrosett.
Allt om Mat

Pannacotta

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter
  • 0,5 dl farin
  • 0,5 vaniljstång

Smördegsrosetter

  • 1 smördegsplatta - fryst
  • 2 msk strösocker

Tillbehör

  • 1 pkt hallon - färska eller frysta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 15 min.

  2. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinet.

  3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.

  4. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.

  5. Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225°. Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1 msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1 1/2 cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10–12 min.

  6. Servering: Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du bestämt stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!