00000

Bjuder du på denna förrätt kan du förstås inte ha en pannacotta till dessert, men en smulpaj till bär håller sommartemat lika bra.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gelatinblad
1 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl gräslök, hackad
1 dl gräddfil
30 g löjrom, eller stenbitsrom
1 nypa gräslök, för garnering

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
2. Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i grädden. Krydda med salt och peppar, blanda ner rödlök, gräslök och gräddfil.
3. Häll smeten i dubbla stora muffinsformar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Hit kan förberedas.
4. Lägg på löjrommen och gräslök före servering.

Fler recept med: Förrätter, Midsommar