Pannacotta med nypongelé

Pannacotta med frisk smak av nypon. Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Pannacotta

  • 4 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl farinsocker

Nypongelé

  • 3,5 dl vatten
  • 1 dl nypon - rensade grovhackade, eller samma mängd torkade
  • 1 dl syltsocker

Tillbehör

  • mandelbiskvier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 min.

  2. Häll grädden i en  kastrull.  Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.

  3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.

  4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning.

  5. Fördela blandningen i 8 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck och ställ kallt.

  6. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.

  7. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering.

  8. Dekorera med mandelbiskvier  före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!