Pannacotta med hjortrongelé

Krämig pannacotta med ett tunt tak av hjortrongelé smakar som en dröm. Pannacotta är en dessert som kan förberedas. Perfelt till fest och nyår.

Pannacotta med hjortrongelé

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Klyv vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och sockret.
2. Dra kastrullen av värmen. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta i krämen. Låt dra ca 10 min.
3. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner dem och glöggen i krämen.
4. Häll upp i ca 1 1/2 dl stora portionsglas och kyl 2 timmar.
5. Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten.
6. Koka upp hjortronen med vatten, citronsaft och socker. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i blandningen.
7. Sila ifrån hjortronkärnorna, kyl och skeda hjortrongelé över pannacottan när den börjar stelna. Kyl ytterligare en timme tills gelén stelnat.

Recept från