Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia är lyxiga italienska smaker! Och små goda färska korvar ersätter de klassiska prinskorvarna. Stek gärna köttbullarna i förväg och låt dem kallna. Då är det lätta att steka ihop samtidigt med korven vid servering!
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g färs - av kalv eller högrev
  • 1 gul lök
  • 1 burk soltorkade tomater - inlagda (150 g)
  • 30 g pecorino
  • 1 msk smör- och rapsolja - + 2 msk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 msk kalvfond - konc
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 kruka salvia

Tillbehör

  • 2 pkt minisalsiccia - med rosmarin och fänkål (à 180 g)
  • 1 msk olivolja

Garnering

  • pecorino

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv osten.

  2. Bryn löken i 1 msk smör– och rapsoljeblandning i en stekpanna 2–3 min. Rör ihop grädde, ströbröd, fond och ägg. Blanda i färs, lökfräs, tomater, ost, salt och peppar. Rulla färsen till bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna runtom i omgångar i 2 msk smör- och rapsoljeblandning i en stekpanna på medelvärme ca 7 min. Stek korvarna i olja ca 5 min runtom. Repa och låt salviabladen steka med de sista 10 sekunderna.

  4. Lägg upp köttbullar, korv och salviablad på ett fat och riv över pecorino.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!