4.54.54.54.54.5

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia är lyxiga italienska smaker! Och små goda färska korvar ersätter de klassiska prinskorvarna. Stek gärna köttbullarna i förväg och låt dem kallna. Då är det lätta att steka ihop samtidigt med korven vid servering!

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g färs, av kalv eller högrev
1 gul lök
1 burk soltorkade tomater, inlagda (150 g)
30 g pecorino-ost
1 + 2 msk smör- & rapsolja
1 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
3 msk kalvfond, konc
1 ägg
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 kruka salvia

Tillbehör:

2 paket minisalsiccia, med rosmarin och fänkål (à 180 g) 
1 msk olivolja

Garnering:

pecorino-ost

45 minuter

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv osten.
  2. Bryn löken i 1 msk smör– och rapsoljeblandning i en stekpanna 2–3 min. Rör ihop grädde, ströbröd, fond och ägg. Blanda i färs, lökfräs, tomater, ost, salt och peppar. Rulla färsen till bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  3. Stek köttbullarna runtom i omgångar i 2 msk smör- och rapsoljeblandning i en stekpanna på medelvärme ca 7 min. Stek korvarna i olja ca 5 min runtom. Repa och låt salviabladen steka med de sista 10 sekunderna.
  4. Lägg upp köttbullar, korv och salviablad på ett fat och riv över pecorino.
Fler recept med: Buffémat, Jul, Kött, Köttfärs