Pankolax med rostad blomkål och misocrème
Ingredienser
- 400 g laxfilé
- 1 rödlök
- 800 g blomkål
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd - gärna panko
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 5,5 msk miso - ljus
- 8 tortillabröd - små, ca 10 cm i diameter (200 g)
- 1,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättiksprit
- 2 msk rapsolja
- 1,2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Skala och strimla löken. Blanda den med 1 1/2 dl vatten. 1 dl socker och 1/2 dl ättika. Låt stå ca 20 min.
-
Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i bitar, ta till vara blasten. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 3 msk misopasta och 1 msk olja. Vänd runt blomkålen i misooljan.
-
Stek blomkålen mitt i ugnen ca 12 min. Blanda i blomkåls-blasten och tillaga ytterligare ca 3 min.
-
Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Vispa upp ägget och vänd fisken i ägg och sedan panko. Stek den i 1 msk olja ca 3 min på varje sida.
-
Blanda crème fraichen med 2 1/2 msk misopasta, 1 krm salt och 1 krm peppar.
-
Servera laxen i tortillabröd med blomkål, picklad lök och misocrème.