Pankolax med rostad blomkål och misocrème

Recept på pankolax med rostad blomkål och misocrème. Misopasta finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Den görs enligt gammal tradition av sojabönor och ris som fermenteras.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 rödlök
  • 800 g blomkål
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd - gärna panko
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 5,5 msk miso - ljus
  • 8 tortillabröd - små, ca 10 cm i diameter (200 g)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 2 msk rapsolja
  • 1,2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 1/2 dl vatten. 1 dl socker och 1/2 dl ättika. Låt stå ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i bitar, ta till vara blasten. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 3 msk misopasta och 1 msk olja. Vänd runt blomkålen i misooljan.

  3. Stek blomkålen mitt i ugnen ca 12 min. Blanda i blomkåls-blasten och tillaga ytterligare ca 3 min.

  4. Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Vispa upp ägget och vänd fisken i ägg och sedan panko. Stek den i 1 msk olja ca 3 min på varje sida.

  5. Blanda crème fraichen med  2 1/2 msk misopasta, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Servera laxen i tortillabröd med blomkål, picklad lök och misocrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!