00000

Recept på pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs. En riktigt lyxig förrätt som passar bra till lite bubbel.  

För 4 person(er)

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
0,5 tsk salt

Fritering:

1 l rapsolja

Ponzumajonnäs:

1 äggula
0,75 msk ponzu
1,5 dl rapsolja
1,5 krm salt
1 krm strösocker

Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs – gör så här:

  1. Börja med majonnäsen. Vispa äggula och ponzu. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaka av med salt och socker.
  2. Vänd musslorna i mjöl, uppvispat ägg och panko.
  3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera musslorna i omgångar ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera pilgrimsmusslorna nyfriterade med majonnäsen. Garnera med shisokrasse.

 

Köpa panko och ponzu?

I receptet ingår panko och ponzu. Båda produkterna finns att köpa i japanska butiker. Hittar du inte ponzu så använd pressad citron.

Fler recept med: Fest, Skaldjur