55555

Nyfriterad fisk serveras med råa grönsaker och aioli. Kokt jasminris är gott till om man vill ha en riktigt mättande måltid.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g sejfilé
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko, eller ströbröd
1 liter rapsolja, till fritering

Saffransaioli:

0,5 paket saffran, (0,5 g)
2 tsk vatten, hett
1 vitlöksklyfta, liten, pressad
2 äggulor
2 dl rapsolja
2 tsk citron, pressad
2 krm salt

Råa grönsaker:

200 g blomkål
200 g gurka
200 g morötter, skalade
200 g stjälkselleri

Tillbehör:

grönsallad
jasminris, ev

Pankofriterad sejfilé med saffransaioli – gör så här:

  1. Saffransaioli: Lös saffranet i det heta vattnet, låt svalna. Blanda saffransvattnet med vitlök och äggulor. Vispa försiktigt i oljan, lite i taget. Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Grönsaker: Skär blomkålen i små buketter. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset, skär sedan gurkan i stavar. Skala moroten och skär i stavar, Skölj sellerin och skär i stavar.
  3. Skär sejen i mindre bitar, salta och panera i vetemjöl, ägg och panko. Hetta upp rapsoljan i en kastrull till 180° och fritera fisken i omgångar tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera fisken nyfriterad med grönsaker och aioli, komplettera gärna med grönsallad och eventuellt jasminris.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter