00000

Recept på panko- och noripanerad skrei. Fisken ska stekas strax före servering och ätas riktigt nylagad.

För 4 personer

Ingredienser

600 g torskrygg gärna skrei
1 tsk salt
2 krm chiliflakes
1 ägg
2 dl panko japanskt ströbröd
2 noriblad
1 dl vetemjöl
2 msk smör

Sojamajonnäs

2 äggulor
2 dl rapsolja
1 msk soja japansk
1 tsk sesamolja
1 krm chiliflakes

Grönsaker

2 morötter
1 fänkålsstånd
150 g sockerärter
1/2 dl lime pressad
1/2 dl rapsolja
1 krm salt
2 krm chiliflakes
1 kruka koriander

1 timme

Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

 

Gör så här:

  1. Strö salt och chiliflakes på ­fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
  3. Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.
  4. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
  5. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.
  6. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.
Fler recept med: Fisk, Övrigt