1 timme
Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker – gör så här:
- Strö salt och chiliflakes på fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
- Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
- Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.
- Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
- Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.
- Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.