DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

Panerade kycklingtärningar

Bjud på smarrig italiensk rätt på panerat kycklingbröst och grönsaker med smak av selleri, morot och basilika.

Panerade kycklingtärningar

Så här gör du:

Grovtärna kycklingen och förbered ingredienserna till paneringen: mjöl, ägg och ströbröd.

Upprepa paneringen två gånger för ett knaprigare resultat. Doppa först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

Smält smöret och den extra jungfruoljan till friteringen i en stekpanna. Fritera tärningarna i 4 – 5 minuter.

Bryn selleri, morot och lök i lika delar till såsen. Det ska vara ca 20 g av vardera och de ska vara grovhackade. Tillsätt vitt vin och låt bräsera. Tillsätt Mutti Passata passerade tomater. Tillsätt även 1 msk Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré utspädd i lite vatten för fylligare smak. Låt koka i 7 – 8 minuter.

Lägg upp på tallriken: passerade tomater underst, tärningarna i mitten och några basilikablad uppfrästa i lite olja som garnering.

Recept från