00000

Panerad torsk med potatismos, passande varm sallad och remouladsås kräver en del jobb, men det är det värt!

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo potatis
2,5 dl mjölk
2 dl pickles
1 dl majonnäs
600 g torskrygg, färsk, benfri 
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd
100 g vitkål
1 förpackning edamame­bönor, frysta, (250 g)
smör, olja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Panerad torsk med potatismos, vintersallad och remoulad – gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt mjölk och 1 msk smör och stompa med en slev eller ballongvisp till ett mos. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Grovhacka pickles och blanda med majonnäs.
  3. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i 2 msk olja och 2 msk smör tills den fått frasig gyllenbrun yta. Lägg på hushållspapper och låt droppa av.
  4. Varm sallad: Ansa och skär vitkålen i bitar. Stek kål och edamamebönor hastigt i 1 msk olja. Krydda med 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
  5. Servera med fisken med potatismos, remoulad och varm sallad.