Panerad torsk med potatismos och remoulad

Panerad torsk med potatismos, passande varm sallad och remouladsås kräver en del jobb, men det är det värt!
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl pickles
  • 1 dl majonnäs
  • 600 g torskrygg - färsk, benfri
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 100 g vitkål
  • 1 förp edamamebönor - frysta, (250 g)
  • smör
  • olja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt mjölk och 1 msk smör och stompa med en slev eller ballongvisp till ett mos. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Grovhacka pickles och blanda med majonnäs.

  3. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i 2 msk olja och 2 msk smör tills den fått frasig gyllenbrun yta. Lägg på hushållspapper och låt droppa av.

  4. Varm sallad: Ansa och skär vitkålen i bitar. Stek kål och edamamebönor hastigt i 1 msk olja. Krydda med 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.

  5. Servera med fisken med potatismos, remoulad och varm sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!