Panerad schnitzel Basque

44444

Schnitzeln ska serveras nystekt med ett gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.

För 4 person(er)

Ingredienser

Schnitzel

8 schnitzlar, à 75 g från vildsvinskarrén eller färsk skinka
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör, (2-3 msk)
2 msk rapsolja, (2-3 msk)

Pilaffris

1 gul lök, hackad
3 dl ris, långkornigt
1 msk olja
2 krm salt
4 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)

Garnityr

4 ägg, nästan hårdkokta (6 min)
3 msk kapris
2 dl oliver, gröna
12 sardellfiléer
0,5 dl olivolja
1 dl bladpersilja, hackad
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

1 knippa citronklyftor

Panerad schnitzel Basque

1. Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Låt koka under lock ca 18 min på svag värme.
2. Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
3. Stek schnitzlarna gyllenbruna 2?3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbeläggning för att minska fettmängden, på medelvärme.
4. Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
5. Servera schnitzlarna med nykokt pilaffris, garnityr och citronklyftor.