Panerad schnitzel Basque

Schnitzeln ska serveras nystekt med ett gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.

Panerad schnitzel Basque

1. Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Låt koka under lock ca 18 min på svag värme.
2. Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
3. Stek schnitzlarna gyllenbruna 2?3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbeläggning för att minska fettmängden, på medelvärme.
4. Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
5. Servera schnitzlarna med nykokt pilaffris, garnityr och citronklyftor.

Recept från