44444

Paneer masala är en klassisk indisk maträtt. Paneerosten är proteinrik, osaltad och mindre fet (8 %) än vanlig ost.

För 4 personer:

Ingredienser

225 g paneerost, t ex Apetina, (8 % fet)
0,5 + 0,5 tsk salt
0,5 + 1 tsk gurkmeja, mald
1 + 1 tsk garam masala
1 tsk chiliflakes
2 msk vatten, + 0,5 dl
1 rödlök
1 tsk spiskummin, hel
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk ingefära, riven färsk
2 tomater
1 zucchini, (250 g)
2 msk chilisås
1 salladslök
1 dl matyoghurt

Tillbehör:

basmatiris
naanbröd

20 minuter

Paneer masala – gör så här:

  1. Tärna osten. Blanda osttärningarna med 1/2 tsk salt, 1/2 tsk gurkmeja, 1 tsk garam masala, chiliflakes och 2 msk vatten.
  2. Skala och skiva löken tunt. Fräs lök och spiskummin i olja ca 2 min. Sänk värmen. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt ingefära, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk garam masala. Fräs ytterligare ca 1 minut, passa så att det inte bränns.
  3. Skär tomater och zucchini i bitar. Lägg bitarna i pannan, tillsätt chilisås, 1/2 tsk salt och 1/2 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min. Strimla salladslöken.
  4. Stek paneerosten i en stekpanna tillsammans med marinaden tills den får lite färg. Blanda ner tärningarna i grönsaksgrytan. Strö över salladslök och ringla över yoghurt. Servera med basmatiris och naanbröd eller med bara ljumma naanbröd.