Panacotta med vaniljhallongelé

Pannacottan är smaksatt med hallonpuré.
Allt om Mat

Pannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk citron - rivet skal
  • 1 dl hallonpuré

Gelé

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl hallonpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, strösocker och citronskal. Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.

  2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.

  3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.

  4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen. Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Ställ kallt minst 1 timme.

  5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!