00000

Enkelt, gott och aptitretande.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pan con tomate

1 rustik baguette eller lantbröd
2 msk olivolja

Tillbehör

8 stora mogna körsbärskvisttomater
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
ev olivolja
2 dl blandade oliver, gärna spanska

15 min

1. Ta fram tomaterna i god tid så att de blir rumsvarma. Skär brödet i skivor och pensla olja på båda sidor. Stek brödet i stekpanna tills det är frasigt och har fått fin färg. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater och oskalade vitlöksklyftor.

2. Vid servering: Halvera vitlöksklyftorna och dra dem mot brödens snittyta. Halvera tomaterna och dra tomatens snittyta mot bröden så att tomatköttet fastnar på bröden. Strö över lite flingsalt, peppar och eventuellt lite extra olivolja. Servera med oliver.