Recept på pan bagnat.
Foto: Lisa Björner
Skriv ut
För 2 personer
2
surdegsfrallor, ljusa
2
ägg
1 burk
tonfisk, i olja (200 g)
1
tomat
0,25
rödlök
4
salladsblad
6
sardellfiléer
0,5 dl
oliver
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
0,5 krm
svartpeppar, nymald
20 minuter
Gör så här:
Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av med kallt vatten och skala. Skär i skivor.
Låt tonfisken rinna av. Skiva tomaten. Skala och skiva löken.
Dressing: Vispa olja, vinäger, salt och peppar. Halvera bröden och ringla lite av dressingen på båda halvorna.
Lägg salladsblad på bröden och sedan tomater, tonfisk, lök, ägg, sardeller och oliver. Häll över resten av dressingen och packa ihop mackorna väl.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy .
Stäng