25 minuter + 50 minuter i ugn
Palsternackskaka med citronfrosting – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skala och finriv palsternackorna. Blanda dem med olja och ägg. Vispa samman till en porös smet.
- Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i palsternackssmeten och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
- Frosting: Vispa smör och florsocker mjukt och klumpfritt. Blanda i färskosten. Vispa grädden i en egen bunke, rör ner i smörkrämen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten. Bred frostingen på kakan.
- Garnering: Grovhacka nötterna. Rosta i en torr stekpanna, låt kallna. Strö nötterna på kakan.
Få månadens bästa baktips i vårt färska nyhetsbrev – signa upp dig här!