4.84.84.84.84.8

Palak paneer med halloumi är en indiskinspirerad rätt. Halloumin blir mjuk då den kokas någon minut i såsen.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g halloumiost
3 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 burk tomater, krossade (400 g)
2 dl matlagningsgrädde
150 g spenat
rapsolja, grönsaksbuljongtärning, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Palak paneer med halloumi – gör så här:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs lök och tomatpuré i 1 msk olja med garam masala ca 2 min.
  3. Tillsätt krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning. Låt koka ihop ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Skär halloumin i strimlor, blanda ner dem och spenaten i tomatsåsen. Låt koka ca 1 minut. Servera med riset.