30 minuter
Palaak halloumi – gör så här:
- Skär halloumin i kuber, lägg i en skål med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
- Fräs lök och vitlök i 2 msk olja 2–3 min, tills de mjuknat. Tillsätt ingefära, koriander, spiskummin, gurkmeja och chilipulver och fräs ytterligare ca 5 min. Rör i tomater, tomatpuré och socker. Låt puttra under lock ca 5 min.
- Hacka spenaten grovt. Rör ner i grytan. Tillsätt grädde och garam masala och låt puttra ytterligare 2–3 min.
- Ta upp halloumin ur vattnet. Torka med hushållspapper. Stek halloumin runt om i 1 tsk olja tills den blir gyllenbrun. Lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar. Garnera med koriander.
- Servera med basmatiris, yoghurt och chutney; mynta- och korianderchutney & chutney på dadlar, tomat och russin.