Pajer med gruyère och fransk senap

Recept på smakrika pajer med gruyèreost och fransk senap.
Foto: Per Ranung

Pajdeg

  • 125 g smör - i tärningar
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 150 g gruyère
  • 1 squash - lite
  • 2 salladslökar
  • 6 skivor rökt skinka - bra kvalitet
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap - grov

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en deg. Kavla ut degen och klä pajformerna. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.

  2. Riv osten och hyvla tunna skivor av squashen. Skär salladslöken i bitar. Fördela ost, skinka, squash och salladslök i pajerna.

  3. Blanda ägg, grädde och senap. Fördela blandningen i pajskalen.

  4. Grädda pajerna mitt i ugnen 15–20 min

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!