Pajdeg

Pajdeg ska vara frasig och pajskalet kan fyllas både med salta och söta fyllningar.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 - 2 msk vatten - kallt

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ta ut degen och låt den ligga i rumstemperatur ca 15 min. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 15 min. Fyll med valfri fyllning och grädda vidare i 200°.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!