Paj med två smaker

Svårt att bestämma vilken som är godast? Gör två fyllningar – en med getost och valnötter och en med salami och purjolök.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 0,75 dl kesella
  • 1 msk vatten

Äggstanning

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl ost - lagrad, riven

Fyllning 1

  • 1 röd paprika - liten
  • 100 g chévre
  • 15 valnötskärnor

Fyllning 2

  • 100 g salami
  • 0,5 purjolök
  • 15 gröna oliver

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, salt och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 15 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Kärna ur och hacka paprikan och dela chèvren i mindre bitar. Strimla salami och purjolök. Skiva oliverna.

  4. Fördela de olika fyllningarna i var sin halva i pajskalet. Häll på äggstanningen.

  5. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.

  6. Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min när den ska ätas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!