Recept på paj med spenat och pepperoni. Filodeg kan verka lite pilligt, men 
med färdiga ark är det inte alls svårt. Här behöver du fem ark.

För 4 portioner

Ingredienser

1 påse fryst bladspenat (400 g)
1 gul lök
1 förp filodeg (ca 250 g)
100 g färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami
1 msk smör
4 ägg
3 dl mjölk
40 g prästost, gärna 1878 (17%)
1 citron, finrivet skal
salt + nymald svartpeppar

20 min + 35 min i ugnen

Paj med spenat och pepperoni

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina spenaten i mikron 5 min. Sila 
och pressa ut vattnet. Finhacka löken.
  3. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, 
ca 26 cm. Fördela korvskivorna över degen.
  4. Stek löken i 1 msk smör. Tillsätt 
spenaten. Krydda med 3/4 tsk salt och 
2 krm svartpeppar. Lägg blandningen 
i pajskalet.
  5. Vispa ägg och mjölk. Häll äggstanningen i pajskalet. Riv osten fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint. Fördela över pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter 
ca 15 min. Servera varm eller ljummen.
Fler recept med: Korv och chark, Midsommar, Övrigt, Pajer