Paj med spenat och feta

00000

Recept på paj med spenat och feta. Den stora mängden spenat släpper ifrån sig vätska som gör att pajen blir saftig.

För 4 personer:

Ingredienser

1 pajdeg kyld (230 g)
250 g keso
1 burk fetaost smulad (120 g)
3 ägg
250 g babyspenat
olivolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

Sallad:

400 g tomater gärna i olika färger
1 rödlök eller gul-

15 minuter + 30 minuter i ugn

Paj med spenat och feta — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en låg form, ca 26 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Vispa ihop keso, feta och ägg. Blanda i spenaten och krydda
    med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i formen och grädda ca 30 min.
  3. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Skala och strimla löken. Vispa ihop 1 msk olja, 1 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda tomater och lök med dressingen.
  4. Servera pajen med tomatsalladen.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego