Paj med spenat och feta

Recept på paj med spenat och feta. Den stora mängden spenat släpper ifrån sig vätska som gör att pajen blir saftig.

Ingredienser

  • 1 pajdeg - kyld (230 g)
  • 250 g keso
  • 1 burk fetaost - smulad (120 g)
  • 3 ägg
  • 250 g babyspenat
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Sallad

  • 400 g tomater - gärna i olika färger
  • 1 rödlök - eller gul-

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en låg form, ca 26 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Vispa ihop keso, feta och ägg. Blanda i spenaten och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i formen och grädda ca 30 min.

  3. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Skala och strimla löken. Vispa ihop 1 msk olja, 1 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda tomater och lök med dressingen.

  4. Servera pajen med tomatsalladen.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!