20 minuter + 35 minuter i ugn
Paj med prästost, räkor och rom – gör så här:
- Skär smöret i små tärningar, mixa med mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, eller portionsformar, ca 10 x 15 cm i diameter.
- Ställ formarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
- Förgrädda pajskalen mitt i ugnen 8–10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.
- Äggstanning: Värm mjölk och grädde i en kastrull. Knäck i äggen och vispa försiktigt stanningen slät. Låt sjuda på svag värme ca 2 min. Krydda med salt, peppar och kummin.
- Strö ut osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna.
- Garnera pajen med räkor och sikrom och servera den ljummen.