Paj med Ockelbo-ost och sikrom
Ingredienser
- 125 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 msk vatten - kallt
Fyllning
- 250 g guldost ockelbo - riven, lagrad eller lagrad prästost
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl crème fraiche
- 3 ägg
- 100 g sikrom
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 100 g sikrom
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop degen snabbt i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
-
Fäst en remsa aluminiumfolie runt degkanten. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
-
Lägg osten i pajskalet. Vispa ihop mjölk, creme fraiche och ägg. Tillsätt sikrom. Krydda med salt och peppar.
-
Häll äggstanningen över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min tills fyllningen har stannat och fått fin färg.
-
Servera med sikrom.