Paj med Ockelbo-ost och sikrom

En jättegod variant på västerbottenspaj. Pajdegen kan förberedas någon dag i förväg och förvaras i kylen. Den färdiga ostpajen ska helst ätas samma dag.

Paj med Ockelbo-ost och sikrom

1. Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop degen snabbt i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Fäst en remsa aluminiumfolie runt degkanten. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3.  Lägg osten i pajskalet. Vispa ihop mjölk, creme fraiche och ägg. Tillsätt sikrom. Krydda med salt och peppar.
4. Häll äggstanningen över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min tills fyllningen har stannat och fått fin färg.
5. Servera med sikrom.

SE ÄVEN:

Godaste recepten med västerbottensost

Snittar med färskost

Galet smarriga efterrätter med choklad

Recept från