00000

Den söta tomatsmaken förstärks efter en stunds bakning i ugnen.

För 1 paj

Ingredienser

Pajdeg:

125 g smör kallt tärnat
3 dl vetemjöl (ca 180 g)
2 msk vatten kallt

Fyllning:

1 kruka basilika
3 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
2 mozzarellaost (à 125 g)
1 körsbärstomater (ca 250 g) ask
1 msk olivolja
2 krm salt

Tillbehör:

1-2 paprikor strimlade

Paj med mozzarella och körsbärstomater

  1. Blanda  snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en pajdeg i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
  2. Grovhacka basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och basilika. Skiva mozzarellan.
  3. Blanda tomaterna med olja och salt i en liten ugnssäker form.
  4. Förgrädda pajskalet och baka tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
  5. Lägg ostskivorna i bottnen av pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
  6. Låt pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen och garnera med lite extra basilika. Servera strimlad paprika till.