Paj med mozzarella och körsbärstomater

Den söta tomatsmaken förstärks efter en stunds bakning i ugnen.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 125 g smör - kallt tärnat
  • 3 dl vetemjöl - (ca 180 g)
  • 2 msk vatten - kallt

Fyllning

  • 1 kruka basilika
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 1 körsbärstomater - (ca 250 g) ask
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 - 2 paprikor - strimlade

Gör så här

  1. Blanda  snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en pajdeg i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  2. Grovhacka basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och basilika. Skiva mozzarellan.

  3. Blanda tomaterna med olja och salt i en liten ugnssäker form.

  4. Förgrädda pajskalet och baka tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.

  5. Lägg ostskivorna i bottnen av pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen stannat.

  6. Låt pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen och garnera med lite extra basilika. Servera strimlad paprika till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!