Paj med mozzarella och körsbärstomater

Den söta tomatsmaken förstärks efter en stunds bakning i ugnen.

Paj med mozzarella och körsbärstomater

1. Blanda  snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en pajdeg i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
2.  Grovhacka basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och basilika. Skiva mozzarellan.
3. Blanda tomaterna med olja och salt i en liten ugnssäker form.
4. Förgrädda pajskalet och baka tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
5. Lägg ostskivorna i bottnen av pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
6. Låt pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen och garnera med lite extra basilika. Servera strimlad paprika till.

Recept från